Raków

Projekt salonu

Apartamenty Raków

Projekt wnętrz tego mieszkania zakładał zmianę układu wnętrz zaproponowanych przez dewelopera. Po wyburzeniu ścian i powiększeniu części dziennej, najważniejszą częścią mieszkania stał się przytulny salon z kanapą ustawioną w centralnym punkcie. Ciekawostką jest drewniana zabudowa pokryta niebieską bejcą.

W kuchni, ukrytej za nowo powstałym pomieszczeniem gospodarczym, jest część robocza z blatem oraz wysoka zabudowa, która ukrywa lodówkę oraz pojemne schowki. Salon jest tu  tłem dla spotkań towarzyskich przy okrągłym stole. Uwagę kradną także grafiki oraz lampa Les Acrobates Gras na długich linach. Jej projekt zainspirowany został linoskoczkami, którzy wykonują akrobacje, a ukośne liny podnoszą dynamikę pokazu.

O krok od części dziennej znajduje się nastrojowa sypialnia. Jej wnętrze przyciąga uwagę tapetą w kolorze morskim. Idealnym uzupełnieniem palety kolorystycznej są miodowe zasłony.

Łazienkę wyłożono prostymi białymi kaflami. Tutaj również, podobnie jak w całym mieszkaniu pojawiają się ciemna zieleń i odrobina czerni. Kropką nad i są nowoczesne uchwyty. Wszystkie elementy udało się połączyć tak, że aranżacja tworzy spójną, stonowaną całość.

Aranżacja mieszkania
Projekt kuchni
Projekt salonu z kanapą
Projekt sypialni
Projekt mieszkania
Projekt łazienki
Projekt łazienki z wanną
Projekt białej łazienki
Messenger