Geometryczny salon

Date: 08 maja 2017
Cat: Salon


apartament na żoliborzu

Szczegóły projektu

Zdjęcie przedstawia salon połączony z jadalnią w którym na pierwszy plan wybija się geometryczna tapeta. We wnętrzu zadbano o nawet najdrobniejsze szczegóły. Kolory tapety to połączenie koloru zabudowy kuchennej, krzeseł i kanapy. W projekcie wykorzystano stary, drewniany stół po dziadkach właścicielki mieszkania. Miodowy kolor drewna doskonale pasuje do granatów i zieleni. Idealnym dopełnieniem stołu są klasyczne krzesła. Ustawienie stołu nie zakłóca ciągu komunikacyjnego i pozwala na swobodne przemieszczanie się pomiędzy kuchnią a salonem. Minimalistyczna, podwieszana szafka RTV wtapia się w ścianę i nie zakłóca harmonii wnętrza. Cała aranżacja jest funkcjonalna i spójna stylistycznie.

Projekt salonu jest częścią projektu mieszkania położonego na osiedlu Żoliborz Artystyczny. Rzuty mieszkania przed i po remoncie można obejrzeć tutaj Projekt nr 4.